Iskalni´┐Żka optimizacija spletne strani

Postopek optimizacije

Postopek optimizacije je del know-how podjetja.

Naj Vam predstavimo grob opis postopka.
Izvedba iskalni┼íke spletne optimizacije je kompleksen postopek. Optimalno je, da se proces za─Źne ┼że ob samem na─Źrtovanju spletne strani, kar pa seveda ni pogoj.

Analize klju─Źnih besed, konkurence, priprave strategije za u─Źinkovito optimizacijo

Vedeti je potrebno, kaj to─Źno ┼żelimo z optimizacijo dose─Źi, kje so realne mo┼żnosti in ovire. Zelo pomembno je sodelovanje s stranko. Tu je zelo pomembno, da prou─Źimo konkurenco in se na njeno mo─Ź pravilno odzovemo, naredimo pravilno strategijo. S ciljem premagati konkurenco.

Tehni─Źna optimizacija strani

Zagotoviti je potrebno vse tehni─Źne postopke optimizacije (glede na prej┼ínjo strategijo), kot so: naslovi, struktura spleta in strani, meta oznake, povezave, opisni deskriptorji, validiranje strani... - pomembno je, da je stran tehni─Źno in slovni─Źno pravilna.

Obdelava vsebine

Pomembno je, da iskalni┼íki pajek pravilno prebere vsebino in iz nje izlu┼í─Źi pra┬şvilne poudarke, zato naredimo obdelavo besedila, slik, pogostost, na─Źin pojavljanja klju─Źnih besed.

Vpis v klju─Źne iskalnike in imenike

Stran se vpiše v vse relevantne spletne iskalnike, kar pa nekateri pozabijo pa je, da je dobro stran vpisati tudi v vse imenike, ki se navezujejo na dejavnost podjetja.

Pridobivanje zunanjih povezav

Zunanje povezave so povezave na drugih straneh, ki ka┼żejo na na┼ío stran. To je najpomembnej┼ía stvar celotne optimizacije. Iskalniki zunanje povezave rangirajo kot klju─Źen element pomembnosti, relevantnosti strani. Z drugimi besedami: pomemben si toliko, kot re─Źejo drugi, ne toliko, kot govori┼í sam. Pri pridobivanju zunanjih povezav je klju─Źnega pomena sodelovanje s stranko, tega ne moremo izvesti sami, zato stranka dobi tudi napotke za pridobivanje zunanjih povezav.

"Dobra, zanimiva, unikatna vsebina dela zunanje povezave takoreko─Ź sama od sebe."

Napotki za pravilen razvoj strani s ─Źasom

Seveda je potrebno stran pravilno razvijati s ─Źasom, jo ┼íiriti, dodajati vsebine, reorganizirati, posodabljati... Tudi tu je zelo pomembno sodelovanje s stranko.

Spremljanje rezultatov

Rezultate iskalniške optimizacije spletne strani je potrebno skrbno spremljati in se pravilno odzvati na spremembe.To je v grobem opis postopka iskalni┼íke optimizacije strani, tu naj ┼íe enkrat poudarimo, da za dolgoro─Źno dobro pozicijo v iskalnikih ni dovolj le tehni─Źna optimizacija, ampak je zelo pomemben tudi nadaljni razvoj ter zunanje povezave.

Stranke pogosto pozabijo, da je zelo pomembna tudi dobra, zanimiva vsebina, za kar pa morajo seveda poskrbeti sami, seveda pa jim damo napotke in usmeritve.

┬şKako pridobiti obiskovalce?  S spletno optimizacijo.
Kako obdr┼żati obiskovalce?  Z zanimivo vsebino.

Dr┼żite se tega nasveta!